Najbolja njega za tvojeg najboljeg prijatelja

Specijalistička veterinarska praksa Dogtor otvorena je 2019. godine u Samoboru na lokaciji ul. grada Wirgesa 3 u namjeri da vašim ljubimcima pruži cjelovitu uslugu na jednom mjestu.

U bliskoj suradnji smo sa svim priznatim laboratorijima i institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Mladi tim veterinara u potpunosti je predan svom pozivu čiji je cilj liječenje kućnih ljubimaca na temeljenoj dijagnozi, što vrlo često predstavlja problem u veterinarskoj medicini. Uz kontinuirane edukacije, suvremenu dijagnostiku i opremljene kirurške sale u mogućnosti smo osigurati kompletnu i brzu uslugu potrebnu vašem ljubimcu.

Tomislav Planinić
Tomislav Planinićuniv. mag. med vet.
Osnovnu i srednju školu završio u Zagrebu. Diplomirao na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu 2011. godine. Iste godine upisuje specijalistički poslijediplomski studiji Kirurgija, anesteziologija i oftalmologija s veterinarskom stomatologijom kojeg završava 2014. godine čime stječe titulu sveučilišnog magistra kirurgije. Tijekom 2013. godine polaže državni stručni ispit čime stječe titulu ovlaštenog veterinara. Sudjeluje u nizu stručnih seminara, kongresa, predavanja i radionica u svrhu kontinuirane edukacije.
Petra Milić
Petra Milićvet. teh.
Završila osnovnu školu u Samoboru, Srednju Veterinarsku školu u Zagrebu 2019. godine. Iste godine zapošljava se u Specijalističkoj veterinarskoj praksi Dogtor

Često postavljana pitanja

Štenad se cijepi protiv zaraznih bolesti najranije sa šest tjedan starosti te je potrebno ukupno dva docjepljivanja s razmakom od tri tjedna. Ukoliko se štene/pas prvi puta cijepi protiv zaraznih bolesti nakon osmog tjedna starosti potrebno je još jednom docijepiti nakon tri tjedna.

Mačići se cijepe protiv zaraznih bolesti najranije s osam tjedana starosti te je potrebno još jednom docijepiti nakon tri tjedna.

Ukoliko se ne prati preporučeni režim cijepljenja, životinja ne stvara potrebnu imunist i povećava se opasnost od zaraze.

Igračke koje su prikladne za štenad ne smiju biti načinjene od vate, umjetnog (ili ikakvog) krzna, slobodno visećih konopa i konaca, oštrih ili sitnih dijelova koje Vaš pas može pojesti. Igračke koje se preporučaju su one načinjene isključivo za igru pasa (gumene, silikonske igračke, igračke koje smanjuju nelagodu tijekom rasta zubi i slično.)

Pse nije potrebno kupati pre često ukoliko je pas zdrav i nema nekih posebnih dermatoloških ili pasminskih potreba. Najidealniji su medicinski šamponi namijenjeni za kupanje pasa. Ukoliko postoji medicinska potreba za kupanjem, šampon se treba prilagoditi potrebama Vašeg psa. Pse se ne preporuča kupati s ljudskim šamponima i šamponima neprovjerenih brendova. Učestalost pranja Vašeg psa ovisi o higijenskim navikama svake pojedinačne životinje no u idealnim okolnostima dovoljno je tri do četiri puta godišnje.

Nakon što pse okupate oni moraju boraviti u temperiranoj prostoriji kako bi se osušili i kako bi se izbjegla prehlada. Pse dobro namočite u temperiranoj vodi i našamponirajte. Šampon je potrebno DOBRO isprati s dlake i kože psa. Pri pranju glave pazite da voda i šampon ne ulaze životinji u usta, nos, oči i uši. 

Mačke pri čišćenju svoga krzna progutaju veće količine dlaka. Neke mačke nemaju problema s izbacivanjem dlaka (trihobezoara) dok je drugima potrebna pomoć. Takvim macama treba davati posebnu pastu za mačke koja potiče izbacivanje dlake čime se umanjuje mogučnost nastanka gastrointestinalnih problema.

Važno je da životinja 10-12 sati prije operacije ništa ne jede, a 6 sati prije ništa ne pije. Životinju bi trebalo dovesti čistu i urednu na operaciju. Ukoliko Vaša životinja ima nametnike (vanjske ili unutarnje) potrebno ju je od njih i očistiti barem dva dana ranije. Na dan operacije životinja smije imati samo lagane šetnje kako bi obavila nuždu. Nije uputno životinju istrčavati, voditi na treninge, izlagati velikoj vrućini niti hlanoći. 

Kada preuzmete svojeg ljubimca nakon anestezije i operativnog zahvata smjestite ga taj dan u mirno okruženje gdje ga drugi kućni ljubimci neće ometati. Pustite životinju da se odmara i pratite upute Vašeg veterinara. Vrlo je važno da se životinji onemogući pristup rani (Elizabetanski ovratnik!). Ovisno o tipu operativnog zahvata Vaš će Vas veterinar informirati o brizi za životinju.

Mačke se u prirodi same brinu o skraćivanju svojih kandži no u zatvorenom prostoru im treba pomoć. Osim što im je potrebno nabaviti grebalicu nekim mačkama treba kandže i kratiti.

Psi i mačke imaju perianalne žlijezde smještene u analnim vrečicama koje se nalaze na izlazu iz anusa. Perianalne žlijezde mogu se upaliti, sadržaj zgusnuti te začepiti izvodne kanale što može dovesti do komplikacija. Prirodno se te vrečice prazne pri defekaciji, ukoliko to nije slučaj, potrebna je pomoć Vašeg veterinara.

Za sva ostala pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Kontakt

Profesionalna njega vašeg ljubimca

Oni su naši prijatelji, suputnici, članovi obitelji i kao takvi zaslužuju najbolje!

Kontakt