Digitalizirani RTG

Radiološka dijagnostika (rendgensko snimanje)  je  neinvazivna dijagnostička pretraga od iznimne važnosti u postupku postavljanja dijagnoze, liječenju i prevenciji raznih bolesti svih organskih sustava.

U našoj veterinarskoj praksi koristimo se digitaliziranim CR RTG uređajem sa najnovijim softwareom prilagođenim za veterinarsku medicinu.

Također koristimo kontrastna sredstva (mokaraćni mjehur, probavni sustav) koja nam olakšavaju postavljanje konačne dijagnoze, a shodno tomu i liječenje.

Obzirom da se u našoj veterinarskoj praksi vrše ortopedske operacije radiološka pretraga, kao i ortopedska mjerenja, su neizostavni dijagnostički postupci u svrhu kirurškog liječenja fraktura, fisura, iščašenja, tumora i ostalie patologije.

UZV (ULTRAZVUK)  

Neinvazivna dijagnostička pretraga kojom pomoću zvučnih valova visoke frekvencije možemo pregledati i vrlo sitne strukture u organizmu.

Vrlo često ga koristimo u dijagnostici graviditeta kuja i mačaka, te pretrazi ostalih organa i struktura u abdomenu. Također je od presudne važnosti u dijagnostici kardioloških pacijenata.

EKG (ELEKRTOKARDIOGRAFIJA)

Koristimo ga za dijagnostiku, prevenciju i praćenje kardioloških pacijenata.

Svi pozivi

Gdje smo

Ulica grada Wirgesa 3,
10430 Samobor

Često postavljana pitanja

Štenad se cijepi protiv zaraznih bolesti najranije sa šest tjedan starosti te je potrebno ukupno dva docjepljivanja s razmakom od tri tjedna. Ukoliko se štene/pas prvi puta cijepi protiv zaraznih bolesti nakon osmog tjedna starosti potrebno je još jednom docijepiti nakon tri tjedna.

Mačići se cijepe protiv zaraznih bolesti najranije s osam tjedana starosti te je potrebno još jednom docijepiti nakon tri tjedna.

Ukoliko se ne prati preporučeni režim cijepljenja, životinja ne stvara potrebnu imunost i povećava se opanost od zaraze.

Docjepljivanje odraslih pasa i mačaka protiv zaraznih bolesti preporuča se jednom godišnje.

Igračke koje su prikladne za štenad ne smiju biti načinjene od vate, umjetnog (ili ikakvog) krzna, slobodno visećih konopa i konaca, oštrih ili sitnih dijelova koje Vaš pas može pojesti. Igračke koje se preporučaju su one načinjene isključivo za igru pasa (gumene, silikonske igračke, igračke koje smanjuju nelagodu tijekom rasta zubi i slično.)

Pse nije potrebno kupati pre često ukoliko je pas zdrav i nema nekih posebnih dermatoloških ili pasminskih potreba. Najidealniji su medicinski šamponi namijenjeni za kupanje pasa. Ukoliko postoji medicinska potreba za kupanjem, šampon se treba prilagoditi potrebama Vašeg psa. Pse se ne preporuča kupati s ljudskim šamponima i šamponima neprovjerenih brendova. Učestalost pranja Vašeg psa ovisi o higijenskim navikama svake pojedinačne životinje no u idealnim okolnostima dovoljno je tri do četiri puta godišnje.
Nakon što pse okupate oni moraju boraviti u temperiranoj prostoriji kako bi se osušili i kako bi se izbjegla prehlada. Pse dobro namočite u temperiranoj vodi i našamponirajte. Šampon je potrebno DOBRO isprati s dlake i kože psa. Pri pranju glave pazite da voda i šampon ne ulaze životinji u usta, nos, oči i uši.

Mačke pri čišćenju svoga krzna progutaju veće količine dlaka. Neke mačke nemaju problema s izbacivanjem dlaka (trihobezoara) dok je drugima potrebna pomoć. Takvim macama treba davati posebnu pastu za mačke koja potiče izbacivanje dlake čime se umanjuje mogučnost nastanka gastrointestinalnih problema.

Važno je da životinja 10-12 sati prije operacije ništa ne jede, a 6 sati prije ništa ne pije. Životinju bi trebalo dovesti čistu i urednu na operaciju. Ukoliko Vaša životinja ima nametnike (vanjske ili unutarnje) potrebno ju je od njih i očistiti barem dva dana ranije. Na dan operacije životinja smije imati samo lagane šetnje kako bi obavila nuždu. Nije uputno životinju istrčavati, voditi na treninge, izlagati velikoj vrućini niti hladnoći.

Kada preuzmete svojeg ljubimca nakon anestezije i operativnog zahvata smjestite ga taj dan u mirno okruženje gdje ga drugi kućni ljubimci neće ometati. Pustite životinju da se odmara i pratite upute Vašeg veterinara. Vrlo je važno da se životinji onemogući pristup rani (Elizabetanski ovratnik!). Ovisno o tipu operativnog zahvata Vaš će Vas veterinar informirati o brizi za životinju.
Mačke se u prirodi same brinu o skraćivanju svojih kandži no u zatvorenom prostoru im treba pomoć. Osim što im je potrebno nabaviti grebalicu nekim mačkama treba kandže i kratiti.
Psi i mačke imaju perianalne žlijezde smještene u analnim vrečicama koje se nalaze na izlazu iz anusa. Perianalne žlijezde mogu se upaliti, sadržaj zgusnuti te začepiti izvodne kanale što može dovesti do komplikacija. Prirodno se te vrečice prazne pri defekaciji, ukoliko to nije slučaj, potrebna je pomoć Vašeg veterinara.

Za sva ostala pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Kontakt